APITA API-ET I BRUK

Lær om den frie datastrømmen vi tilbyr alle som vil vise ladestasjonene.

TjenesterSE TJENESTENE

Her kan du finne ladestasjonene på tjenester som bruker NOBIL.

InnholdINNHOLD I NOBIL

Hva slags informasjon er i databasen vår og hvilke krav settes det til å være med.

Nytt ladekart på 1881

På ladekartet til 1881 kan du enkelt finne nærmeste ladestasjon og sjekke driftstatus for de fleste hurtigladestasjonene.

Nå er det ennå lettere å finne nærmeste ladestasjon til din elbil og sjekke om den er ledig og i drift.

På det nye ladekartet til 1881 finner du alle ladestasjonene til elbil i hele Norge med sanntidsinformasjon om driftsstatus fra de ladestasjonene som leverer dette.

 

På mobiltjenesten til 1881.no finner du nærmeste ladestasjon, antall kontakter, type kontakter, opptatt (ja/nei), åpningstider, ev. betaling i tillegg til mye annen nyttig informasjon. Med tjenesten Veibeskrivelse kan du så finne raskeste vei og få oppgitt avstand og anslått tid. Tjenesten lanseres nå på mobilweb og desktop, og vil senere utvides til også å omfatte app´ene til Digitale Medier 1881.

 

- Vi er den første kommersielle leverandøren som tilrettelegger en nyttetjeneste med sanntidsinformasjon fra majoriteten av norske hurtigladepunkt, sier administrerende direktør i Digitale Medier 1881, Asgeir Ohr. Tjenesten leveres i samarbeid med Elbilforeningen og omfatter naturligvis også alle andre ladestasjoner.

 

Dataene med nesten 5.300 ladepunkt i Norge henter Digitale Medier 1881 fra den nasjonale ladestasjonsdatabasen NOBIL. Databasen er etablert og driftes av Elbilforeningen for Transnova.

Det unike med det nye ladekartet på 1881 er at du kan sjekke driftstatus direkte i kartet på de ladestasjonene som leverer denne informasjonen i sanntid til NOBIL. Stort sett gjelder dette hurtigladestasjonene, men også enkelte vanlige ladestasjoner har dette. Klikk på ikonet og få opp status under kartet. Klikk på statusfeltet og få opp detaljert informasjon og bilder av ladestasjonen.

Fra tidligere finnes det en rekke andre tjenester som henter data fra ladestasjonsdatabasen NOBIL. Blant annet flere ulike ladekart på ladestasjoner.no og mobilappene LadeNå og Falck elbil for IOS. Og ikke minst vårt eget populære hurtigladekart.