APITA API-ET I BRUK

Lær om den frie datastrømmen vi tilbyr alle som vil vise ladestasjonene.

TjenesterSE TJENESTENE

Her kan du finne ladestasjonene på tjenester som bruker NOBIL.

InnholdINNHOLD I NOBIL

Hva slags informasjon er i databasen vår og hvilke krav settes det til å være med.

Finn ladestasjoner i Sverige

å kan du finne ladestasjoner i Sverige like enkelt som i Norge.

Nå blir det lettere å være norsk elbilist i Sverige. Ladestasjonsdatabasen NOBIL samarbeider med svenske Power Circle for å registrere svenske ladestasjoner.

 

– Nå blir det enklere å dra til Sverige med elbilen, tror fagsjef Snorre Sletvold som har ansvaret for driften av NOBIL i Norge.

 

Alle de svenske ladestasjonene kommer også opp i norske ladekart som ladestasjoner.no, 1881.no, mobilappen LadeNå eller Falck elbil og GPS-navigasjonen i de fleste nye elbiler. Du finner også alle hurtigladere i Sverige på vårt hurtigladekart.

100 ladestasjoner foreløpig

I Sverige vil det bli registrert ladepunkt med den nye elbilkontakten (Type 2) og hurtigladepunkt. Ikke vanlige stikkontakter slik som er mest utbredt i Norge. Husk derfor å ta med deg ladekabel som passer den nye elbilkontakten.

Allerede er det det registrert rundt 100 ladestasjoner med 360 ladepunkt i Sverige. Omtrent halvparten av ladestasjonene som er registrert hittil skal gi sanntidsinformasjon om driftstatus. Alle vil ha informasjon om tilgang og betaling slik vi er vant med i Norge.

Planlegg langtur

Skal du på langtur er det viktig å planlegge godt og alltid ha en plan B. Da vil et oppdatert ladekart være til god hjelp.

Nordmenn på tur kan også veldig gjerne bidra til å registrere og oppdatere informasjon om ladestasjoner på svensk side.

NOBIL har også tilsvarende samarbeid i Finland og jobber med en løsning for Danmark. Hvis det blir aktuelt, er også den tekniske løsningen til NOBIL klargjort for Baltikum-landene på et senere tidspunkt.

NOBIL i Norge er utviklet og driftes av Elbilforeningen for Transnova. Dataene er fritt tilgjengelig for alle som måtte ønske å utvikle tjenester som gjør hverdagen enklere for elbilistene.