APITA API-ET I BRUK

Lær om den frie datastrømmen vi tilbyr alle som vil vise ladestasjonene.

TjenesterSE TJENESTENE

Her kan du finne ladestasjonene på tjenester som bruker NOBIL.

InnholdINNHOLD I NOBIL

Hva slags informasjon er i databasen vår og hvilke krav settes det til å være med.

Vareopptelling halveis i 2012

HurtigladerUtbyggingen av nye ladestasjoner har ikke stoppet opp. Det er heller ikke bare hurtigladere som kommer. Men det er dem som øker mest.

2012 startet med totalt 3.123 ladepunkt (kontakter/plasser) fordelt på 935 ladestasjoner (lokasjoner). Av disse var 18 hurtigladere med CHAdeMO-løsningen som i-MiEV, Peugeot iOn, C-ZERO og LEAF kan benytte.

 

HurtigladekartetNå har vi foretatt en opptelling av hva som er registrert i NOBIL. Noe som er temmelig dekkende for hva som finnes. Det er vi trygge på.

Ved sommerferiestart hadde vi totalt 3.314 ladepunkt. Det er en økning på 6% så langt i år.

Når vi veit at antall elbiler i samme tidsrom har økt med 33%, er det ikke så rart at det begynner å bli trangere på ladestasjonene.

Antall hurtigladepunkt har økt fra 18 til 32. Det er 78% økning. Men det er langt ifra slutt med dette. Hurtigladekartet viser at vi sannsynligvis vil ha nærmere 80 hurtigladere for elbil når året er omme. Mange av disse popper opp i august og september.

Oslo er nok det dominerende ladefylket i Norge. Der er det totalt 799 ladepunkt fordelt på 179 ladestasjoner. Bymiljøetaten er i gang med å sette opp 100 til i år, samt at det er flere som benytter seg av kommunens støtteordning for å sette opp egne. Likevel, noe hurtigladefylke er ikke Oslo med sine 3 CHAdeMO-ladere. I denne ligaen er det Rogaland som leder med 6 hurtigladere.

Totalt nærmer vi oss 1.000 ladestasjoner. Noe vi ganske sikkert passerer seinest i september. Da skal vi lage litt oppmerksomhet rundt det.

(Kilde: nobil.no)