APITA API-ET I BRUK

Lær om den frie datastrømmen vi tilbyr alle som vil vise ladestasjonene.

TjenesterSE TJENESTENE

Her kan du finne ladestasjonene på tjenester som bruker NOBIL.

InnholdINNHOLD I NOBIL

Hva slags informasjon er i databasen vår og hvilke krav settes det til å være med.

ABB er på nett med sanntidsdata

HurtigladestasjonNå kan du se status på langt flere av hurtigladerne for elbiler. Kan du få strøm fra dem? Er de i bruk eller er de ledige?

 

Read More

 

 

HurtigladestasjonSammen med støtten Transnova har gitt til å sette opp hurtigladere for elbiler, har det vært stilt et krav om tilrettelegging for tilgjengelighetsdata til NOBIL. Vi kan vel tillate oss å si at dette har det tatt tid å få på plass.

NOBIL har lenge vært klar til å ta imot. Men få har levert. Førstemann ut var Fortum. Men én svale gjør ingen sommer. Da er det desto mer gledelig at vi nå får besøk av en diger fugleflokk - til og med seinhøstes.

Det er ABB som har fått oppgradert programvaren sin til å dele tilgjengelighetsinformasjon i sanntid med tredje part. Noe de har vært positive til fordi de veit at det øker verdien på infrastrukturen. Både for den som selger tjenesten, og de som skal bruke den.

ABB gjør såpass stas ut av dette at løsningen og NOBIL presesenteres på eCarTech. Dermed kan vi tro at også andre tredjeparter kan få gleden av hva ABB har tilpassa for NOBIL.

ABB er den største leverandøren av hurtigladere i det norske markedet. Idag er det 18 som er i drift. Innen året er omme, bør antallet være det dobbelte.

Alle utbyggere og operatører med ABB-ladere har sagt seg enige i at elbilistene skal få sanntidsinformasjon om status og drift på hurtigladerne. Da kan du se når den sist er brukt eller tatt i bruk, om det er feilmelding på den, om den er ledig eller opptatt. Det gir litt mer trygghet for deg som elbilist.

HurtigladestasjonVi stoler på at ABB har fått dette til å fungere perfekt. Men skulle vi oppleve et feilskjær eller to – ja, feil kan også oppstå på NOBILs side, vil vi gjerne ha melding tilbake for å forbedre oss.

Foreløpig er det ingen mobiltjeneste som viser tilgjengelighetsinfo. Men det er nok ikke lenge til det dukker opp. Inntil videre har vi lagd en visning ved siden av hurtigladekartet. Der finner du status for alle ABB-ladestasjoner i Norge. Så får vi håpe og tro (ja, vi gjør det) at ABB, NOBIL og de som lager tjenester, er så flinke at elbilistene framover vil få stor nytte og glede av at det formidles sanntidsinfo for hurtigladestasjonene.

Kilde: Norsk Elbilforening - elbil.no